bir gece ansızın

Haziran 29, 2009

Enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Değişik bir milletiz. hakaten. öyle; yok bizim insanımız zaten böyledir, türk insanı şöyledir gibi zırvalarıyla enaniyetin milliyetçilikle harmanlanıp doruklara ulaştığı o sevimsiz ağızlardan ben de hoşlanmıyorum. zaten benimkisi pek övgü de sayılmaz. zira memleketimizin insanı kendisine öyle vekiller seçip büyük meclise yolluyor ki, onları ekranlarda filan gördüğümüzde, “lan seni hakaten seçip de mi gönderdiler!?” şeklinde dumur oluyoruz zaman zaman.

6

Şu sıralar gündemde boku çıkartılan darbe planı haberlerinin akabinde yapılan yasa değişikliğinden bahsediyorum. İki yıl evvel seçerek gönderdiğimiz vekil beyfendiler tatile gitmeden önceki son geceye fazla mesai sıkıştırmışlar, işleri mühim demek ki. İş de, hakkında darbe planları yaptığı iddia edilen albayın askeri mahkemede değil de sivil mahkemede yargılanmasını sağlayacak olan yasa değişikliği. Yani özünde askere sivil yargının yolunu açma yasası. Değişiklikse sadece bir kelime; “dahil” kelimesi çıkarılıp yerine ” halinde” kelimesi getiriliyor. Tabii anlam tamamen değişiyor. Yasayı meclise sunan parti akp. gece saat 1 sularında oylama yapılıyor ve tüm partiler kabul edenler anonsunun ardından elini kaldırıyor. Neticede yeni yasa oy birliğiyle kabul ediliyor. Bizim aklı evvel birkaç vekilimiz ertesi gün çıkıp ” AKP bizi kandırdı! Gece saat 1de oylama yaptırıp hepimizi uykulu haldeyken emellerine alet etti” mealinde bir veryansınla kameraların karşısına geçiyor. Hakaten yapıyor bunu, utanma filan hak getire. Tekrar buyurayım bakın; halkın memleketin idaresi için seçtiği birkaç ‘vekil’, yani hükümetin talibi, muhalefetin anası, “biz o saatte uyuyorduk, oyuna geldik!” diyor, ertesi sabah farkediyor herşeyi…

 lan sana daha ne denir ki! sen neye el kaldırdığını bilmeyen adam! bitane de değil ki, onlarca..! Ancak gülebiliyorum ben, yarıla yarıla da güldüm izleyince. karikatür gibi adamlarsınız var ya!!! aa ama dimi; bizim türk insanı böyledir, şu huyludur buna gelemez, ıvırdır, zıvırdır… bir de bizim türk insanının aklı biraz geç  gelir işte, hoş görüceksin.!

Yorum bırakın